November 26-án, kedden, áramszünet miatt üzletünk 12:00, és 15:00 között ZÁRVA tart, viszont ezt követően 20:00-ig NYITVA leszünk!

Kávai Birkenstock

Tisztelt Vásárlók, Kedves Barátaim!

Az utóbbi időben számos fórumon ért támadás arra hivatkozással, hogy a „Kávai” nevet jogellenesen használom az üzleti életben, mivel az védjegyoltalmat kapott.
Mindenkit biztosítok róla, hogy a névhasználatom teljesen jogos.
A személyi okmányaim szerint a jelenleg használt személynevem: Kávai Rita-immáron 22 éve. A névviseléshez való jog a Ptk 2:43. § f.pontjában biztosított és védett nevesített személyiségi jog, ezért a nevemet én (is) szabadon és jogszerűen használhatom az üzleti- és a magánéletben is.
Egyelőre tisztázásra szorul, hogy a rágalmazó levelekben megjelölt védjegynek pontosan mi a tartalma és a terjedelme, annál is inkább, mert a levélíró velem nyíltan semmit sem közölt ezzel kapcsolatban.
Feltehetőleg azért, mert maga a védjegyeztetés is jogsértő módon történt-(Ld: 1997. évi XI.tv 5.§ rendelkezéseit) és egy hivatalos eljárás keretében erre fény derülne.
Ezen túlmenően azonban alább szó szerint idézem a Védjegytörvény (1997. évi XI.tv) 15. §(1)-át „A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosult nem tilthat el mást attól, hogy gazdasági tevékenységének gyakorlása során, a tisztességes ipari és kereskedelmi gyakorlattal összhangban használja a) saját nevét vagy címét;…”

Azt gondolom, hogy ez mindenki számára egyértelművé és tisztává teszi, hogy még akkor sem követhetnék el jogsértést, ha a védjegy bejegyzésére jogszerűen került sor, mert a saját nevem használatának jogát a törvény a védjegy jogosulttal szemben is védi.
Ezúton kérek mindenkit, hogy ha a fentiekhez hasonló tartalmú, bármilyen formátumú üzenetet, levelet kap, azt azonnal továbbítsa nekem, annak érdekében, hogy a szükséges büntető-és polgári jogi lépéseket haladéktalanul megtehessem.
Köszönettel:
Kávai Rita


Kiemelt ajánlatunk!

Kiemelt

BIRKENSTOCK ALPRO A630 TALPBETÉT

5.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK MADRID - EVA SCUBA COR...

7.990 Ft


34.990 Ft
Akció

BIRKENSTOCK MADRID - AVARIO - BŐR -...

27.900 Ft


14.990 Ft
Akció

SUPER BIRKI - BLACK - PARAFA GYÓGYB...

14.500 Ft


20.990 Ft
Akció

BIRKENSTOCK MAYARI - ELECTRIC METAL...

14.500 Ft


15.900 Ft
Akció

CROCS WORK - SWEDISH CHEF - SZAKÁCS...

14.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK GIZEH - GRACEFUL PEARL ...

18.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK ARIZONA - MOCCA - NORMÁ...

18.990 Ft