November 26-án, kedden, áramszünet miatt üzletünk 12:00, és 15:00 között ZÁRVA tart, viszont ezt követően 20:00-ig NYITVA leszünk!

Kávai Birkenstock

Tisztelt Vásárlók, Kedves Barátaim!

Az utóbbi időben számos fórumon ért támadás arra hivatkozással, hogy a „Kávai” nevet jogellenesen használom az üzleti életben, mivel az védjegyoltalmat kapott.
Mindenkit biztosítok róla, hogy a névhasználatom teljesen jogos.
A személyi okmányaim szerint a jelenleg használt személynevem: Kávai Rita-immáron 22 éve. A névviseléshez való jog a Ptk 2:43. § f.pontjában biztosított és védett nevesített személyiségi jog, ezért a nevemet én (is) szabadon és jogszerűen használhatom az üzleti- és a magánéletben is.
Egyelőre tisztázásra szorul, hogy a rágalmazó levelekben megjelölt védjegynek pontosan mi a tartalma és a terjedelme, annál is inkább, mert a levélíró velem nyíltan semmit sem közölt ezzel kapcsolatban.
Feltehetőleg azért, mert maga a védjegyeztetés is jogsértő módon történt-(Ld: 1997. évi XI.tv 5.§ rendelkezéseit) és egy hivatalos eljárás keretében erre fény derülne.
Ezen túlmenően azonban alább szó szerint idézem a Védjegytörvény (1997. évi XI.tv) 15. §(1)-át „A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosult nem tilthat el mást attól, hogy gazdasági tevékenységének gyakorlása során, a tisztességes ipari és kereskedelmi gyakorlattal összhangban használja a) saját nevét vagy címét;…”

Azt gondolom, hogy ez mindenki számára egyértelművé és tisztává teszi, hogy még akkor sem követhetnék el jogsértést, ha a védjegy bejegyzésére jogszerűen került sor, mert a saját nevem használatának jogát a törvény a védjegy jogosulttal szemben is védi.
Ezúton kérek mindenkit, hogy ha a fentiekhez hasonló tartalmú, bármilyen formátumú üzenetet, levelet kap, azt azonnal továbbítsa nekem, annak érdekében, hogy a szükséges büntető-és polgári jogi lépéseket haladéktalanul megtehessem.
Köszönettel:
Kávai Rita


Kiemelt ajánlatunk!

Kiemelt

BIRKENSTOCK MADRID - SILVER - NORM...

14.990 Ft


34.990 Ft
Akció

BIRKENSTOCK / PAPILLIO CLEO FROSTED...

28.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK MAYARI - WHITE PATENT -...

16.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK GIZEH EVA - RED - NORMÁ...

9.990 Ft


34.990 Ft
Akció

BIRKENSTOCK / PAPILLIO CLEO - BLACK...

27.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK TALPBETÉT - NORMÁL SZÉL...

8.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK / FOOTPRINTS ANCONA - C...

37.900 Ft


2.990 Ft
Akció

MANY MORNINGS ZOKNI - BARBIE

2.490 Ft