Kedves Vásárlóink,

  Üzletünk 2020. április 4-től április 13-áig szabadság miatt zárva tart.
A fenti időszak kivételével továbbra is várunk szeretettel mindenkit, csupán annyit kérünk, hogy egyeztessünk időpontot mielőtt hozzánk érkeznél!
Nagyon szépen köszönjük. 

Chef Design For You & Birkenstock Shop Budapest
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA, MARADJATOK EGÉSZSÉGESEK!


Kávai Birkenstock

Tisztelt Vásárlók, Kedves Barátaim!

Az utóbbi időben számos fórumon ért támadás arra hivatkozással, hogy a „Kávai” nevet jogellenesen használom az üzleti életben, mivel az védjegyoltalmat kapott.
Mindenkit biztosítok róla, hogy a névhasználatom teljesen jogos.
A személyi okmányaim szerint a jelenleg használt személynevem: Kávai Rita-immáron 22 éve. A névviseléshez való jog a Ptk 2:43. § f.pontjában biztosított és védett nevesített személyiségi jog, ezért a nevemet én (is) szabadon és jogszerűen használhatom az üzleti- és a magánéletben is.
Egyelőre tisztázásra szorul, hogy a rágalmazó levelekben megjelölt védjegynek pontosan mi a tartalma és a terjedelme, annál is inkább, mert a levélíró velem nyíltan semmit sem közölt ezzel kapcsolatban.
Feltehetőleg azért, mert maga a védjegyeztetés is jogsértő módon történt-(Ld: 1997. évi XI.tv 5.§ rendelkezéseit) és egy hivatalos eljárás keretében erre fény derülne.
Ezen túlmenően azonban alább szó szerint idézem a Védjegytörvény (1997. évi XI.tv) 15. §(1)-át „A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosult nem tilthat el mást attól, hogy gazdasági tevékenységének gyakorlása során, a tisztességes ipari és kereskedelmi gyakorlattal összhangban használja a) saját nevét vagy címét;…”

Azt gondolom, hogy ez mindenki számára egyértelművé és tisztává teszi, hogy még akkor sem követhetnék el jogsértést, ha a védjegy bejegyzésére jogszerűen került sor, mert a saját nevem használatának jogát a törvény a védjegy jogosulttal szemben is védi.
Ezúton kérek mindenkit, hogy ha a fentiekhez hasonló tartalmú, bármilyen formátumú üzenetet, levelet kap, azt azonnal továbbítsa nekem, annak érdekében, hogy a szükséges büntető-és polgári jogi lépéseket haladéktalanul megtehessem.
Köszönettel:
Kávai Rita


Kiemelt ajánlatunk!

2.990 Ft
Akció

MANY MORNINGS ZOKNI - THE RED FOX

2.490 Ft


Kiemelt

MANY MORNINGS ZOKNI - BEETROOTS

2.990 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK MADRID - BLACK PATENT -...

14.990 Ft


Kifutó

BIRKENSTOCK MADRID - NEON BLUE - KE...

14.990 Ft


2.990 Ft
Akció

MANY MORNINGS ZOKNI- THE BICYCLES

2.490 Ft


Kiemelt

BIRKENSTOCK PAPILLIO - CORA - PLUSH...

16.990 Ft


8.990 Ft
Akció

BIRKENSTOCK MADRID EVA - TURQUOISE ...

7.990 Ft


Kiemelt

SHOES FOR CREWS MUNKA CIPŐ - OLD SC...

14.980 Ft